0 0
Zelf glutenvrije pasta maken

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gr glutenvrije bloem
2 (kamertemperatuur) bio eieren
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels lauw water
snufje zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zelf glutenvrije pasta maken

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Dit is ons recept om zelf glutenvrije pasta te maken. Wij gebruiken glutenvrij meel van Schär en een KitchenAid om te kneden en uit te rollen. Dit basisrecept is voor 2 personen. Als je het recept voor meerdere personen maakt is het aangeraden om de hoeveelheid water aan te passen. Probeer het eerst met de hoeveelheid water voor 2 personen en voeg telkens wat meer toe. Het deeg mag niet te plakkerig zijn en moet mooi egaal en samenhangend zijn. Wanneer er barsten inzitten is het te droog.

Dit glutenvrij pastadeeg lukt keer op keer. En is bovendien superlekker…

Nu je pasta klaar is wil je misschien ook wel recepten ;-), die vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Photo by Heather Gill on Unsplash

Steps

1
Done

Doe alle ingrediënten in de KitchenAid of keukenmachine en zet op stand 1 voor 15 minuten. Gebruik hiervoor de kneedhaak.
Na 15 minuten strooi je wat glutenvrije bloem op je aanrecht. Haal de pasta uit de KitchenAid en kneed alles nog even na. Probeer alle barstjes eruit te kneden. Maak er een bolletje van en bedek het met huishoudfolie. Laat een half uurtje rusten.
Om het deeg te verwerken kun je hem eerst plat rollen met een deegrol. Ofwel in zijn geheel laten of je halveert de bol...

2
Done

Het deeg is nu klaar om uit te rollen met een pastaroller of met de pastarollers van de KitchenAid. Glutenvrijdeeg is nogal fragiel. Rol het daarom maar telkens 1 keer, m.a.w. één keer op de grootste stand, één keer op de tweede, enz.

3
Done

Wanneer het deeg op de gewenste dikte is uitgerold kan het gesneden worden in de gewenste vorm of verwerkt worden tot tagliatelle, spaghetti, lasagne, ravioli, ...

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
geitenkaas met noten, rozijnen, honing, rozemarijn, bramen en peer
previous
Warme geitenkaas met noten, honing, peer en bramen
pasta kervel scampi
next
Scampi’s met kervelpasta en jus van kervel
geitenkaas met noten, rozijnen, honing, rozemarijn, bramen en peer
previous
Warme geitenkaas met noten, honing, peer en bramen
pasta kervel scampi
next
Scampi’s met kervelpasta en jus van kervel

Add Your Comment