0 0
Glutenvrije amandel-citroencake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
180 g amandelmeel
4 bio eieren
100 g fijne suiker
1 onbespoten citroen (zeste en sap)
1 klontje margarine of boter
1 snuifje zout
2 eetlepels geroosterde amandelschilfers Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin
100 g bloemsuiker

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Glutenvrije amandel-citroencake

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Deze glutenvrije amandel-citroencake is zooooo lekkkerrrrr! Door het amandelmeel is hij niet alleen glutenvrij, maar blijft hij ook lekker smeuïg. De citroen geeft een lekkere frisse toets. Het is een heel makkelijk recept waarmee je zeker scoort.

Wil je liever wat minder suiker gebruiken, vervang de suiker dan bijvoorbeeld door honing. Neem dan wel maar zo’n 80 g honing. Je kunt ook stevia of andere zoetmiddelen gebruiken.

Serveer deze heerlijke glutenvrije amandel-citroencake met een kopje citroenthee van Clipper bijvoorbeeld. Nog op zoek naar een bakvorm, die vind je hier.

Eerder fan van chocolade? Probeer dan zeker onze glutenvrije chocoladecake.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen.
We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden.
Voor wie glutenvrij eet, is er onze handige website www.glutenvrijleven.be
Hopelijk tot gauw!

(Visited 119 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren en klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf.
Klop de dooiers met de rest van de suiker tot een lichte schuimige massa. Meng er beetje bij beetje het amandelpoeder, de geraspte schil of zeste (enkel het gele) van de citroen en een snufje zout onder. Schep er vervolgens de eiwitten voorzichtig onder.

2
Klaar

Vet een ringvorm van ca. Ø 24 cm in met margarine of boter en giet er het cakebeslag in. Zet de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in de cake, komt de prikker er droog uit, dan is de cake gaar, anders laat je hem nog iets langer bakken. Haal de cake uit de oven, en laat afkoelen.

3
Klaar

Pers de citroen uit en verwijder de pitten. Meng de bloemsuiker onder het citroensap en bestrijk hiermee de afgekoelde cake. Strooi er de geroosterde amandelschilfers over en serveer.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Glutenvrije macaroni met romige prei-champignonsaus en salie pangrattato
previous
Glutenvrije macaroni met romige prei-champignonsaus en salie pangrattato
martabak met atjar
next
Martabak
Glutenvrije macaroni met romige prei-champignonsaus en salie pangrattato
previous
Glutenvrije macaroni met romige prei-champignonsaus en salie pangrattato
martabak met atjar
next
Martabak

Opmerking toevoegen