0 0
Gevulde penne met mascarpone en gekonfijte tomaten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De penne
160 g penne Glutenvrije of gewone
olijfolie
150 g mascarpone
40 g zongedroogde tomaatjes op olie
40 g gekonfijte tomaatjes op olie
8 basilicumblaadjes
200 ml kookroom
80 g geraspte parmezaan
peper en zout
De champignons
450 g bruine champignons
1 klontje boter
2 ontpitte en ontvelde tomaat
150 g rucola
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
1 eetlepel taggiasche olijven
1 eetlepel gekonfijte tomaatjes op olie
peper en zout
De afwerking
4 rauwe bruine champignons
rucola

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gevulde penne met mascarpone en gekonfijte tomaten

met gebakken champignons en rucola

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • De penne

  • De champignons

  • De afwerking

Directions

Share

[avatar user=”Guy” /]

Dit is niet meteen een doordeweeks recept maar misschien wel iets om in het komende verlengde weekend te maken. Het was monnikenwerk, maar wel héél lekker! Ik baseerde mij voor deze gevulde penne met mascarpone en gekonfijte tomaten en champignons op een recept van ‘the master himself’ Peter Goossens. Dat de smaken goed zouden zijn was zeker, maar of ik het voor mekaar zou krijgen was twijfelachtig.

Omdat Inge glutenvrij eet, gebruikte ik penne senza glutine van Barilla. Het nadeel is dat glutenvrij minder elastisch is, maar het lukte wel op enkele gebarsten exemplaren na.

Dit gerecht is niet op 1, 2, 3 klaar, reken er voldoende tijd voor.

Misschien lust je deze penne met witloof en tijgergarnalen ook wel.

Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.

 

Steps

1
Done

De penne

Kook de penne al dente volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Dep de pasta wat droog en meng met een beetje olijfolie.

2
Done

Meng de fijngesneden tomaatjes met de mascarpone, fijngesneden basilicum, peper en zout en mix fijn. Doe het mengsel in een wegwerp spuitzak en vul de penne hiermee. Zorg ervoor dat de zijkanten mooi glad zijn. Leg de penne naast elkaar, in gelijke rijen, op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
Done

Verwarm de oven op 180°C. Kook de room in tot hij redelijk dik is. Meng de geraspte parmezaan eronder en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de roomsaus over de rijen penne en warm ze ca. 8 minuten in de oven. Plaats ze daarna nog onder de grill tot de penne een mooi bruin kleurtje hebben.

4
Done

De champignons

Snij de champignons fijn en de ontvelde en ontpitte tomaten in blokjes. Hak ook de rucola, pijnboompitten, olijven en gekonfijte tomaten fijn. Bak de champignons aan in een klontje boter. Breng ze op smaak met peper en zout. Doe nu alle andere ingrediënten bij de champignons. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

5
Done

De afwerking

Leg voorzichtig 2 rijen penne op verwarmde borden, schik er het champignonmengsel bij en werk af met rucola en dunne schijfjes rauwe champignons.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Vongole op de barbecue
Ratatouille op de barbecue
next
Ratatouille op de barbecue
previous
Vongole op de barbecue
Ratatouille op de barbecue
next
Ratatouille op de barbecue

Add Your Comment