• Home
  • Aziatisch
  • Gemarineerde kip met pindasaus en gestoomde groentjes
0 0
Gemarineerde kip met pindasaus en gestoomde groentjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 kipfilet
3 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel gembersiroop
1/2 eetlepel sesamolie
peper en zout
1 pakje bimi broccolini of baby broccoli
1 pakje sugar snaps suikererwten
2 teentjes look
1/2 rode Spaanse peper zonder de zaden
2 eetlepels oestersaus
1 theelepel geraspte gemberwortel (vers)
pindasaus recept: http://kookleefgeniet.be/recipe/gado-gado/
krokant gebakken uitjes (kant- en-klaar)
muntblaadjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gemarineerde kip met pindasaus en gestoomde groentjes

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Meestal kook ik volgens de seizoenen, maar vorige week liet ik me verleiden door bimi en sugar snaps. Ik schrok wel toen ik de herkomst van mijn boodschappen las. Wat had ik dan verwacht? De dagen erop werd er weer met lokale producten gekookt, maar ons uitheemse uitspatting heeft wel lekker gesmaakt. In het vervolg kies ik bij deze gemarineerde kip met pindasaus en gestoomde groentjes toch liever wortel, boontjes, broccoli, erwtjes, etc. van eigen bodem.

De groenten werden gestoomd en achteraf op smaak gebracht met oestersaus, chili en gember. De kip kreeg een snelle marinade van sojasaus, gembersiroop en sesamolie. Het gerecht werd afgewerkt met pindasaus, munt en gefruite uitjes.

Wij aten deze gemarineerde kip met pindasaus en gestoomde groentjes met rijst, maar noedels kunnen natuurlijk ook.

Fan van de Aziatische keuken? Kijk dan hier voor meer inspiratie.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

De kip

Snijd de kip in stukken. Meng de sojasaus, gembersiroop en sesamolie onder elkaar en giet dit over de kip. Laat een tiental minuten marineren. Bak de kip daarna in een beetje vetstof tot ze gaar is.

2
Done

De groenten

Maak de bimi en de peultjes schoon en spoel ze goed. Snijd de look in dunne plakjes en de peper in halve ringen. Doe de groenten, look en peper in een stoommandje en stoom beetgaar. Meng de oestersaus en geraspte gember onder elkaar. Warm even op en giet dit over de gestoomde groenten.

3
Done

Schik de groenten op verwarmde borden, verdeel de kip erover en werk af met de warme pindasaus. Strooi er gebakken uitjes over en werk af me munt.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
witte chocolade en peer
previous
Witte chocolademousse met peer
next
Gepaneerde tongfilets met karnemelkpuree
witte chocolade en peer
previous
Witte chocolademousse met peer
next
Gepaneerde tongfilets met karnemelkpuree

Add Your Comment