0 0
Gegrilde mediterrane groenten met polenta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rode ui
2 look
1/2 courgette
1/2 rode paprika
3 tomaten
150 g gekookte kikkererwten gekookt of uit blik, uitgelekt
1 eetlepel Provençaalse kruiden
1 theelepel paprikapoeder
peper en zout
1 flinke eetlepel vloeibare honing
1 espressokopje groentebouillon mag een bouillonblokje zijn
1 onbespoten citroen enkel de zeste (schil)
1 bosje bladpeterselie
75 g polenta
1/2 liter water
1 handjevol geraspte parmezaan
75 g margarine of boter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gegrilde mediterrane groenten met polenta

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Hier volgt weer een vegetarisch gerechtje, als bijdrage voor ‘dagen zonder vlees’. Deze gegrilde mediterrane groenten met polenta zijn uiterst smaakvol en eenvoudig te bereiden. Het viel zelfs erg in de smaak bij Guy die een toch wel graag een stukje vlees eet. Ik gebruikte polenta en ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar een liefhebber van is, maar probeer deze toch eens uit. Het is een zogenaamde ‘natte’ polenta, die eerder de textuur van aardappelpuree heeft. De parmezaan zorgt voor extra veel smaak.

Zin in meer groentegerechten? Neem hier eens een kijkje.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Maak intussen de polenta. Breng het water met zout aan de kook. Roer met een garde de polenta door het kokende water. Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pot. Laat ca. 3 minuten of volgens de aangegeven tijd op de verpakking pruttelen. De polenta mag in dit geval niet te dik zijn en een beetje op pap lijken, voeg eventueel kokend water toe als hij te dik is. Roer de in blokjes gesneden boter of margarine toe en roer die eronder, roer daarna de Parmezaan onder de polenta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de schotel uit de oven wanneer de groenten gaar zijn en lichtjes gekarameliseerd.

2
Done

Verdeel de polenta over een schaal en maak in het midden een kuiltje, schik hierin de groenten. Werk af met citroenzeste, peterselieblaadjes en een vleugje olijfolie.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gekonfijte eendenborst met rode biet
previous
Gekonfijte eendenborst met rode biet
Tonijn, frisse salade van komkommer en appel, avocadopuree
next
Tonijn, frisse salade van komkommer en appel, avocadopuree
Gekonfijte eendenborst met rode biet
previous
Gekonfijte eendenborst met rode biet
Tonijn, frisse salade van komkommer en appel, avocadopuree
next
Tonijn, frisse salade van komkommer en appel, avocadopuree

Add Your Comment