• Home
  • Gezond
  • Gebakken feta met Griekse salade en pasta
0 0
Gebakken feta met Griekse salade en pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
De gebakken feta
1 pakje (150 - 200g) feta
3 eetlepels glutenvrije bloem
1 bio ei
De pasta
150 g kleine glutenvrije pasta (risoni, orzo, ditalini, ...
1/2 kleine ui
1 scheutje olijfolie
1 teentje knoflook
1 mespunt gemalen komijn
1 theelepel oregano gedroogd
1 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels tomatenpuree
peper en zout
De salade en dressing
1 koffielepel Dijonmosterd
1 koffielepel honing
6 eetlepels zachte olijfolie
3 eetlepels ciderazijn (appelazijn)
2 eetlepels koud water
1/2 theelepel lookpoeder
1 theelepel oregano gedroogd
peper en zout
2 slaharten of little gems
1 tomaat
1 stuk van ca10 cm komkommer
enkele blokjes feta
enkele Kalamata olijven of andere zwarte olijven
1/4 kleine ui

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gebakken feta met Griekse salade en pasta

Glutenvrij & vegetarisch

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Keuken:

Ingrediënten

  • De gebakken feta

  • De pasta

  • De salade en dressing

Intro

Share

Geniet jij ook zo van de eerste lentezon? Wat hebben we die gemist. Er leek geen einde aan de sombere winter te komen, maar klagen heeft geen zin. Het is wat het is. Zonnig weer vraagt natuurlijk om zomerse gerechten, dus gaan we vandaag voor gebakken feta met Griekse salade en pasta, zomerser wordt het niet.

Dit is een volledig glutenvrij en vegetarisch recept, dus helemaal in het teken van de Veggie Challenge of de uitdaging om in maart geen vlees te eten. Guy deed niet mee, voor hem grilde ik enkele souvlaki én ik gebruikte echte Griekse pasta of orzo. Voor mezelf verving ik de orzo door glutenvrije ditalini van Barilla Senza Glutine, maar je kunt ook glutenvrije risoni nemen.

Liever geen Griekse salade en pasta bij de gebakken feta, ga dan voor dit recept. Wil je vooraf ook nog mezze? Kijk dan hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? Of wanneer je een tip voor ons hebt. We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

(Visited 137 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

De pasta

Kook de pasta al dente volgens de aanbevolen kooktijd op de verpakking. Stoof de fijngesneden ui en knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water of bouillon toe. Laat voor 1/3 inkoken en breng op smaak met de kruiden, peper en zout. Meng de uitgelekte pasta onder de saus.

2
Klaar

De salade

Snij de tomaat en komkommer in stukjes, de sla grof en de ui in partjes. Maak een dressing door olie, azijn, honing, mosterd, water, oregano en lookpoeder te mengen en breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de salade. Werk af met olijven en blokjes feta.

3
Klaar

De gebakken feta

Klop het ei los in een diep bord, voeg peper en zout toe. Strooi enkele eetlepels (glutenvrije) bloem in een ander bord. Wentel de feta eerst in de bloem, vervolgens in het ei en opnieuw in de bloem. Bak de feta goudbruin in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Risotto met butternut, chorizo en salie
previous
Risotto met butternut, chorizo en salie
Indiaas stoofpotje met kikkererwten en spinazie
next
Indiaas stoofpotje met kikkererwten en spinazie
Risotto met butternut, chorizo en salie
previous
Risotto met butternut, chorizo en salie
Indiaas stoofpotje met kikkererwten en spinazie
next
Indiaas stoofpotje met kikkererwten en spinazie

Opmerking toevoegen