• Home
  • BBQ
  • De allerbeste barbecue ribbetjes ooit!
0 0
De allerbeste barbecue ribbetjes ooit!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
De BBQ Saus/Marinade
250 g tomatenketchup
100 g rietsuiker
70 g appelazijn (cider azijn)
4 eetlepels honing
2 theelepels lookpoeder
1/2 geraspte ui
1 koffielepel geraspte gember
1 theelepel zout
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel of minder sriracha
1 eetlepel donkere sojasaus
peper
De ribbetjes
4 ribstukken varkensribbetjes
2 el vloeibare honing
barbecuesaus

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

De allerbeste barbecue ribbetjes ooit!

Kenmerken:
  • Glutenvrij

Ingrediënten

  • De BBQ Saus/Marinade

  • De ribbetjes

Instructies

Share

Laatst werden we uitgenodigd bij Tom, een neef van Guy en daar aten we de allerbeste barbecue ribbetjes ooit. Tom pronkt al jaren, en dit helemaal terecht, over zijn barbecuekwaliteiten. Nu, pronken is eigenlijk een overdrijving van mijn kant, want Tom is veel te bescheiden. Wij hebben er een traditie van gemaakt om minstens eens per jaar samen te koken en uit te gaan eten. Telkens weer vertelt hij ronduit over hoe lekker het vlees wel niet is dat hij op de barbecue bereidt en telkens volgt een ‘loze’ uitnodiging om het in de zomer te komen proeven. Intussen was de zomer van 2020 al ver over de helft toen Guy de koe bij de horens vatte en zichzelf en mij uitnodigde om dat fameuze barbecuevlees te komen proeven. De uitnodiging werd met veel plezier aangenomen en wij maakten de afspraak dat wij voor het voorgerecht (mosselen in Q-bag op Aziatische wijze) en voor het dessert (vlierbloesemroomijs) zouden zorgen.

Zelf ben ik geen echte vleeseter (nooit rood vlees), maar er zijn enkele uitzonderingen en ribbetjes is daar een van. Tot nu toe stonden de ‘B.B.’s Famous Lip Smacking Ribs, die ik lang geleden in B.B. King’s Blues Club in Memphis at op nummer 1. Awel, Tom heeft B.B.’s overtroffen. De allerbeste barbecue ribbetjes ooit worden langzaam gegaard in een honing-marinade en daarna afgebakken op de barbecue. Ze vallen gewoon van het bot. Dus helemaal niks vuile vingers of geen ‘gepeuzel’. Bij het dessert verklapte Tom zijn geheim en dat deel ik hier vandaag met jullie 😉

Tom koopt gemarineerde ribbetjes van Carrefour, die met honing-marinade en een wit etiket. Ik heb mijn eigen marinade gemaakt, zie recept hieronder en de ribbetjes hierin 1 nacht laten marineren en ze daarna ze ingepakt in aluminiumfolie 3 uur gegaard in een hete luchtoven van 120°C. Hierna worden ze nogmaals met honing en barbecuesaus ingesmeerd of afgelakt om ze vervolgens af te bakken op de barbecue. Van een vriend kreeg ik de tip om ze één keer in te pakken in bakpapier en vervolgens in aluminiumfolie voordat ze de oven in gaan. Je leest het volledige recept hieronder.

Misschien lust je dit traag gegaard buikspek ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

 

 

(Visited 164 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

De marinade

Opgelet! Deze dien je een dag op voorhand te maken, want de ribbetjes moeten hier een nacht in marineren. Meet alle ingrediënten af en doe ze allemaal in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 15 minuten verder pruttelen. Laat afkoelen. Deze saus is in een afgesloten bokaal of fles 2 weken houdbaar.

2
Klaar

De ribbetjes

Halveer de ribstukken of racks. Spoel de ribstukken af en dep ze droog. Smeer ze in met de marinade, doe ze in een schaal en zet die afgedekt een nacht in de koelkast.

3
Klaar

Verwarm de hete lucht oven voor op 120°C. Pak de gemarineerde ribben in, in een vel bakpapier en vervolgens in aluminiumfolie met de blinkende kant naar binnen. Leg ze op een ovenplaat of rooster en laat ze 3 uur zachtjes garen in de hete lucht oven.

4
Klaar

Haal de ribbetjes na 3 uur uit de oven, bestrijk ze met honing en de marinade en bak ze indirect (met het bbq deksel dicht) af in ca. 10 minuten en op een roostertemperatuur van 180°C. Draai ze halverwege om. Serveer er een koolsalade of andere salade bij.

Inge

Keftedes of Griekse gehaktballen in tomatensaus
previous
Keftedes met feta in tomatensaus
Ceviche van scampi en avocado met maïstortilla
next
Ceviche van scampi en avocado met maïstortilla
Keftedes of Griekse gehaktballen in tomatensaus
previous
Keftedes met feta in tomatensaus
Ceviche van scampi en avocado met maïstortilla
next
Ceviche van scampi en avocado met maïstortilla

Opmerking toevoegen