0 0
Coquilles met groenten en witte wijnsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
10 coquilles (mag diepgevroren zijn)
boter
1 sjalot
1 preiwit
2 wortelen
1 dikke centimeter knolselderij
6 groene asperges
een handvol oesterrzwammen
2 dl droge witte wijn
1 halve citroen
250 ml kookroom
peper en zout
1 visbouillon blokje

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Coquilles met groenten en witte wijnsaus

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Er was een tijd dat coquilles of Sint-Jakobsnoten enkel op feestdagen gegeten werden. Wij eten ze ook wel eens door de week. Geen verse, maar wel diepgevroren. Het is gewoon handig om in huis te hebben. Dit gerecht van coquilles met groenten en witte wijnsaus is een ideaal gerechtje als je nog enkele groentjes over hebt in je koelkast. Ik gebruikte hiervoor enkele worteltjes, groene asperges, knolselder, champignons en het wit van prei. Je kunt de coquilles ook vervangen door een stukje vis of scampi’s. Het gerecht zelf biedt alleen maar voordelen: het is makkelijk te bereiden, het is superlekker en je koelkast raakt opgeruimd…

Meer lekkere coquillerecepten vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

 

(Visited 408 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

Los het visbouillonblokje op in 500 ml water. Of gebruik zelfgemaakte visfumet.
Snij de groentjes in fijne stukjes.

2
Klaar

Bereiding:

Bak de oesterzwammen en de groene asperges aan in de pan met een beetje boter. Stoof de andere groenten in de visfumet voor ongeveer 10 minuten.
Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Laat een sjalotje opstoven in wat boter. Blus met de witte wijn en laat dit even inkoken. Voeg de room toe en roer goed door mekaar. Zeef de gestoofde groentjes en voeg ze bij de wijnsaus. De gebakken groentjes mogen er ook bij. Knijp de halve citroen er boven uit. Laat nog even pruttelen op een zacht vuurtje.
Bak ondertussen de coquilles kort aan in de pan. Twee tot drie minuten aan elke zijde is voldoende.

3
Klaar

Afwerking:

Verdeel de groentensaus over de borden en leg er de gebakken coquilles naast. Versier eventueel met een takje peterselie of kervel.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Wentelteefjes van rozijnenbrood, vanilleparfait en gepocheerde appel
previous
Wentelteefjes van rozijnenbrood, vanilleparfait en gepocheerde appel
vegetarische miso bouillon met kruidenomelet
next
Vegetarische miso bouillon met kruidenomelet en cantharellen
Wentelteefjes van rozijnenbrood, vanilleparfait en gepocheerde appel
previous
Wentelteefjes van rozijnenbrood, vanilleparfait en gepocheerde appel
vegetarische miso bouillon met kruidenomelet
next
Vegetarische miso bouillon met kruidenomelet en cantharellen

Opmerking toevoegen