0 0
Chinese sla wraps met kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g kipfilet (of kippengehakt)
plantaardige olie
5 - 6 bruine champignons
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
50 ml hoisinsaus
4 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel rijstazijn (of witte wijnazijn)
1 eetlepel geraspte gemberwortel (vers)
1 koffielepel (of meer) sriracha optioneel
1 blikje (ca. 140 g uitgelekt) waterkastanjes
2 lente-ui
zwarte peper
2 slaharten of little gems of kropsla, ijsbergsla ...

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Chinese sla wraps met kip

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

We blijven lichte, zomers gerechten serveren. Vandaag gaan we op reis … naar China. Eigenlijk ontdekte ik deze Chinese sla wraps met kip jaren geleden bij PF Chang in de VS. PF Chang is een keten, met alleen al in de VS 217 vestigingen. Intussen veroveren ze rest van de wereld. Ik herinner me vooral dat ik het eten best wel lekker vond en vooral deze lettuce wraps. Het recept is hun signature dish en een goed bewaard familiegeheim, dat zegt genoeg! Op het internet vind je heel wat copycat recepten. Dit is wat ik ervan gemaakt heb. In het originele gerecht wordt er kippengehakt gebruikt, maar ik heb ervoor gekozen om de kipfilets heel fijn te snijden omdat ik die textuur aangenamer vind.

Je kunt deze Chinese sla wraps met kip serveren als hapje, maar ook als voorgerecht of lunch. Wij aten het als hoofdgerecht en hadden nog over. Het recept is berekend voor 4 personen als voorgerecht. Je vindt alle ingrediënten makkelijk bij AH. Mocht je de waterkastanjes niet vinden, ze zijn wel te koop in Aziatische voedingswinkels, gebruik dan een Granny Smith appel in de plaats.

Normaal werk je de wraps nog af met krokante rijstnoedels. Gebruik hiervoor niet te dunne noedels, want dan lukt het niet. Dat is ook de reden waarom ze niet op de foto staan 😉 Honderd keer heb ik noedels gefrituurd, maar deze keer lukte het niet. Niet in olie en niet in de airfryer. Wil je geen gedoe met frituren, gebruik dan kroepoek om je gerecht af te werken.

Wil je tijdens een zomeravond je gasten verwennen, serveer dan diverse kleine gerechtjes. Maak er een mini reis rond de wereld van. Kies bijvoorbeeld voor deze taco’s en/of ceviche van scampi.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Snij de waterkastanjes en de champignons fijn. Doe hetzelfde met de kipfilets of gebruik kippengehakt. Verhit een lepel olie en bak hierin op matig vuur de kip gedurende 4-5 minuten. Rasp intussen de look en gember en voeg bij de kip, alsook de fijngesneden ui, champignons, hoisinsaus, sojasaus, azijn, en eventueel de Sriracha. Als je graag pikant hebt, kan je meer gebruiken dan aangegeven. Roerbak ca. 2 minuten of tot de ui glazig ziet. Schep de waterkastanjes door de kip en bak nog zo'n 2 minuten. Werk af met de grof gesneden lente-ui.

2
Done

Was de slaharten en trek de blaadjes los. Schep de kip in een kom, plaats die op een bord en schik de slablaadjes errond. Laat je gasten zelf de blaadjes of wraps vullen.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zomerse caponata
previous
Zomerse caponata
Vissaltimbocca met hasselbackaardappelen en caponata
next
Vissaltimbocca met hasselbackaardappelen en caponata
Zomerse caponata
previous
Zomerse caponata
Vissaltimbocca met hasselbackaardappelen en caponata
next
Vissaltimbocca met hasselbackaardappelen en caponata

Add Your Comment