• Home
  • Groenten
  • Bloemkoolsoep met gerookte paling, zure room en avruga
0 0
Bloemkoolsoep met gerookte paling, zure room en avruga

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 bloemkool
200ml room
1 liter kippen- of groentebouillon
300 g gerookte paling
zure room
avruga haringkaviaar of andere viseitjes
peper en zout
bieslook

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Bloemkoolsoep met gerookte paling, zure room en avruga

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Deze bloemkoolsoep met gerookte paling, zure room en avruga is een feestelijk soepje, maar je kunt hem ook alledaags serveren. Hij is immers ook lekker zonder ‘garnituur’. Snipper er een beetje verse bieslook over of laat enkele bloemkoolroosjes heel en je hebt een smakelijke alledaagse soep. De gerookte paling en avruga (haringkuit) maken het natuurlijk een beetje apart en zelfs een tikje feestelijk.

Meer lekkere soepen vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Verdeel de bloemkool in roosjes. Breng de bouillon met de room aan de kook en gaar hierin de bloemkoolroosjes. Pureer tot een gladde soep en breng op smaak met peper en eventueel zou. Snijd de helft van de palingfilets fijn en bewaar de rest als garnering. Verdeel de fijngesneden paling over 4 borden, schep hierover één of twee pollepels soep, werk af met een reepje paling, een beetje zure room, avruga en bieslook.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
fancy hotdog met witte pens met gefruite uitjes, currysaus
previous
Fancy hotdog
next
Zuiderse mosselen in de tajine
fancy hotdog met witte pens met gefruite uitjes, currysaus
previous
Fancy hotdog
next
Zuiderse mosselen in de tajine

Add Your Comment