0 0
Albondigas van kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
de albondigas
1 sjalot
500 g kippengehakt
1 teentje look
peper en zout
1 snuifje kaneelpoeder
1 klontje boter
olijfolie
de saus
1 blik tomatenstukjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 flinke scheut sherry
peper en zout
1 mespunt gerookt paparikapoeder
10 groene olijven

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Albondigas van kip

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

  • de albondigas

  • de saus

Intro

Share

Als je regelmatig Spaanse tapas eet, dan heb je zeker al Albondigas gegeten. Dat zijn gehaktballetjes in tomatensaus. Gisteren maakte ik deze albondigas met kip. Je kunt uiteraard ook ander gehakt nemen, als je dat wilt. In de tomatensaus zitten stukjes olijf, sherry en een snuifje gerookt paprikapoeder, wat het sausje extra veel smaak geeft.

Wij aten dit  als hoofdgerecht met patatas bravas en een Italiaanse caponata met selderij (recepten volgen). Je kunt de 3 gerechten natuurlijk ook als tapas serveren.

Zijn deze albondigas met kip niets voor jou, omdat je veggie eet? Dan kan  deze vegetarische gehaktballetjes gebruiken. Vegans kunnen de parmezaan dan weer vervangen door vegan parmezaan.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Heb je trouwens onze website GlutenVrij Leven al bezocht?
Hopelijk tot gauw!
(Visited 372 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

De albondigas

Snipper de look en sjalot heel fijn en doe samen met het gehakt in een kom. Voeg zout, peper en een snufje kaneel toe en vermeng het geheel goed. Draai er gehaktballetjes van en bak ze goudbruin (ca. 15 min.) in de boter met een scheutje olijfolie.

2
Klaar

De saus

Snipper de ui fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui in ongeveer 3 minuten glazig. Voeg de tomatenstukjes, sherry en tomatenpuree toe en een half blik water. Laat ca. 10 op een zacht vuurtje pruttelen, zonder deksel. Breng op smaak met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Snij intussen de olijven in plakjes en roer ze door de saus. Laat nog 5 minuten meepruttelen.

3
Klaar

Serveer de warme gehaktballetjes in een kom en giet er de warme saus over.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Laagjesdessert met appel
previous
Laagjesdessert met appel
stoofpotje van herfstgroenten met risotto van 5 granen
next
Stoofpotje met herfstgroenten en risotto van 5 granen
Laagjesdessert met appel
previous
Laagjesdessert met appel
stoofpotje van herfstgroenten met risotto van 5 granen
next
Stoofpotje met herfstgroenten en risotto van 5 granen

Opmerking toevoegen