0 0
Mediterrane vissoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
6 - 8 visfilets naar keuze roodbaars, zeewolf, etc.
20 mosselen
1 rode Spaanse peper
1 sjalot
1 venkel
4 vastkokende aardappelen
2 tenen look
olijfolie
Ricard of pastis
enkele basilicumblaadjes
1 liter visfond
1 eetlepel tomatenpuree
peper en zout

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Mediterrane vissoep

Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Mosselen gaan er altijd in, dat bleek gisteren nog toen we onze bijna vijftig gasten tijdens een tuinparty, bij wijze van hapje, mosselen voorschotelden. Van de 20 kg was er amper nog iets over. Vorige week verwerkte ik een restje mosselen in deze snelle, op bouillabaisse, geïnspireerde vissoep. Als basis gebruikte ik een goed geconcentreerde visfond, maar met een zelf getrokken fond zou het waarschijnlijk nog lekkerder geweest zijn. Als vis koos ik roodbaars en zeewolf, maar elke vaste witvis is geschikt.

(Visited 9.959 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Doe de schoongemaakte mosselen in een kookpot en giet er een scheutje Ricard over en bestrooi met peper en zout. Kook ze tot ze open gaan. Zet ze opzij. Stoof de sjalot, look, venkel en het pepertje aan in een beetje olijfolie. Blus met een flinke scheut Ricard. Voeg de visfond toe en breng aan de kook. Doe de aardappelen erbij en kook ze gaar in de visfond. Breng op smaak met peper en zout. Gaar vervolgens de vis kort in de fond en voeg de mosselen helemaal op het einde toe om nog een beetje op te warmen. Werk af met basilicum.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zalmtartaar met gegrilde asperges en wasabi mascarpone
next
Citroen en peperpasta met kerstomaatjes en gegrilde makreel
previous
Zalmtartaar met gegrilde asperges en wasabi mascarpone
next
Citroen en peperpasta met kerstomaatjes en gegrilde makreel

Opmerking toevoegen